Aleksi Hernesniemi

Brexit ja Fixit

Briteissä äänestettiin vastikään maan EU-eron (Brexit) puolesta, prosentein 51,9–48,1. Eroa kannatti reilut 17,4 miljoonaa kansalaista. Tämän jälkeen alkoi kauhistelu siitä, kuinka kansa on äänestänyt väärin. Tämä on ylimielistä suhtautumista kansalaisiin ja heidän oikeuksiinsa. Jos kansa olisi äänestänyt EU-jäsenyyden puolesta, tulosta olisi julistettu varmasti ”demokratian riemuvoitoksi” ja kuinka ”kansa osasi valita viisaasti”. Nyt, kun ei niin käynytkään, aloitettiin moittiminen.

On toistettu kuin papukaija myös sitä mantraa, kuinka nuoret halusivat jäädä EU:hun ja vanhat erota. Vaikka propagandasota on kovaa, ei kai yhdenvertaisuutta ole heitetty roskakoriin? Jokaisen ääni on vaaleissa yhtä arvokas. Ei äänestyslapussa lue, minkä näköinen, kokoinen tai ikäinen äänestäjä on. Johtajien ei kannattaisi moittia äänestäjiä, koska jos kansa ei osaa äänestää ”oikein”, eiväthän kansan valitsemat johtajatkaan voi olla penaalin terävimpiä kyniä.

Briteissä ollaan EU-kriittisempiä. Valitettavaa on, että Suomessa tällainen terve itsekkyys on tuuliajolla. EU on monille suorastaan uskonnollinen opinkappale, jota ei voi kritisoida. EU:n alttarilla ollaan valmiita uhraamaan Suomen itsenäisyys ja suomalaisten vapaus. Kansainvälisyys ja vapaakauppa, joilla EU:ta perustellaan, eivät ole EU:n yksinoikeutta – niitä on olemassa ilman EU:takin.

Kun Suomen valta EU:n parlamentissa on alle 2 %:n tasoa, voidaan kysyä, mitä itsenäisyydestä on jäljellä. Keskustelu Suomen EU-erosta (Fixit) on tervetullutta. Jos asiasta järjestettäisiin kansanäänestys, suomalaisilla olisi mahdollisuus sanoa, hyväksyvätkö he EU:n liittovaltiokehityksen, direktiivitulvan ja maamme itsenäisyyden menettämisen. Tämäkin on vain päättäjistä kiinni, halutaanko kansaa kuulla.

 

***

Kansalaisaloite Fixit-kansanäänestyksestä on allekirjoitettavissa tämän linkin kautta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2058

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat