Aleksi Hernesniemi

Perussuomalaisten Nuorten tulevaisuudesta

(Aleksis Kiven päivänä 10.10.2014)

 

Perussuomalaiset Nuoret pitää marraskuun alussa syyskokouksen, jossa valitaan nuorisojärjestölle uusi hallitus. Tänä vuonna kokous pidetään Turussa. Toivon, että jäsenet tulevat sankoin joukoin paikalle, sillä tilaisuus on erinomainen paikka tutustua muihin samanhenkisiin nuoriin.

Tunnen nuorisojärjestömme väkeä joka puolelta Suomea. Lukuisista piireistä on pyydetty jo pitkän aikaa ryhtymään erilaisiin tehtäviin Perussuomalaisissa Nuorissa. Vastaan kenttäväen kutsuun ilmoittamalla, että aion hakea Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajan tehtävään.

Nuorisojärjestö tarvitsee vahvan puheenjohtajiston, joka pitää omasta linjasta kiinni.

Kansallisvaltiokeskeisyys, suora demokratia, vapaa kielivalinta, maahanmuuttokritiikki ja korruptionvastaisuus ovat edelleenkin teemoja, joiden perusteella ihmiset liittyvät jäseniksi Perussuomalaisiin Nuoriin.

Johtotehtävissä vaaditaan ennen kaikkea yhteistyökykyä erilaisten ihmisten kanssa. Tämä pätee erityisesti nyt, kun Perussuomalaiset Nuoret on osa kansainvälistä European Young Conservatives -järjestöä.

Viime vuoden syyskokouksessa sain tuen 2. varapuheenjohtajaksi. Ilmoitin silloin, että yksi keskeisin asia on piirijärjestöjen tukeminen, koska kaikki lähtee ruohonjuuritasolta. Tästä periaatteesta olen pitänyt kiinni. Piirejä on tänä vuonna tuettu todella voimakkaasti. Varapuheenjohtajana olen myös halunnut edistää piiriopasta, joka julkistettiin Rauhalan kesäpäivillä.

Työtä Perussuomalaisten Nuorten hyväksi tehdään sivukylilläkin. Se on elinvoimaisuuden merkki. Valtakunnallinen nuorisojärjestö tarkoittaa, että toiminta kehittyy koko maassa – myös kasvukeskusten ulkopuolella. Harvaan asutuille alueille on kohdistettava erityishuomio.

Oma näkemykseni tulevaisuuden työnjaosta on se, että 1. varapuheenjohtajan tehtävä on linjojen tekemisessä ja 2. varapuheenjohtajan rooli on ainakin osittain järjestön sisäisen kehitystyön parissa. Molempien rooli on tärkeä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat