Aleksi Hernesniemi

Ehdolla nuorisojärjestön toiseksi varapuheenjohtajaksi

Perussuomalaisten Nuorten syyskokouksessa 2.11.2013 valitaan yhdistykselle uusi hallitus. Tilaisuudesta tulee varmasti jännittävin syyskokous vuosiin, koska puheenjohtajavaaliin on ilmoittautunut julkisesti kolme ehdokasta. Kilpailu on hyvästä. Paras voittakoon.

Syyskokoukseen käy myös minun tieni.

Minulla on viesti kaikille PS Nuorten jäsenille. Aion hakea toisen varapuheenjohtajan paikkaa.

Olen saanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n jäseniltä paljon rohkaisevaa palautetta hallitustyöskentelyyn lähtemiseksi, ja vastaan näin kutsuun. Katson, että minulla on on tarvittavat kyvyt järjestön toiseksi varapuheenjohtajaksi. Kokemusta löytyy politiikasta niin valtuusto- ja lautakuntatyön kautta kotikunnassani Kannuksessa. Politiikka kohtaa myös koulutustaustassani, koska opiskelen valtio-oppia kolmatta vuotta Jyväskylän yliopistossa. Tunnen järjestön toiminnan, koska olen ollut Keski-Pohjanmaan Perussuomalaisten Nuorten piirisihteerinä toukokuusta 2012 lähtien.

Perussuomalaisuuden lippu tullaan vielä näkemään ylioppilaskuntien edustajistoissa, mutta se on kovan työn takana. Kivijalka on kuitenkin jo tehty. Kesällä 2013 olin luomassa korkeakoulupoliittista ohjelmaa yhdessä järjestön aktiivien kanssa. Koulutukseen liittyvät asiat ovat merkittäviä ennen kaikkea siksi, että nuoressa jäsenistössä on ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen opiskelijoita. Näiden asioiden huomioiminen tulee näkyä myös puheenjohtajistossa.

Piirin sihteerinä tiedän, kuinka Perussuomalaiset Nuoret on pisteessä, jossa hallitus alkaa keskittyä yhä enemmän strategiseen tasoon. Kun piirijärjestöt ottavat harteilleen operatiivisen tason tehtäviä, järjestön hallituksen tulee antaa siihen täysi tuki. Näen tärkeänä, että piirijärjestöille tarjotaan säännöllisesti koulutusta ja kehityskeskusteluja. Piirijärjestöjen aseman vahvistaminen on kasvun edellytys, ja varapuheenjohtajistolla on tässä oma roolinsa.

Näen, että Suomen valtio on suomalaisten edunvalvontakoneisto, ja haluan, että se periaate pysyy järjestön linjana. Maaseudun ihmisenä pidän lisäksi tärkeänä, että järjestössä kuuluu myös harvaan asuttujen seutujen ääni.

Nähdään syyskokouksessa ja talousfoorumissa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Oikein paljon onnea ja menestystä!

Toimituksen poiminnat